Σάλτσα καρυδιών με σπιτική κάππαρη Πηλίου

Υλικά Συναγής

  • 400 μλ γάλα
  • 250 γρ καρύδια (ξεφλουδισμένα)
  • 140 μλ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φέτα ψωμί
  • 50 γρ τυρί παρμεζάνα
  • 30 γρ κουκουνάρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κλωνάρι ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Οδηγίες Εκτέλεσης

Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για λίγα λεπτά στο γάλα. Όταν το ψωμί είναι μαλακό και μουλιασμένο, το βάζουμε κατευθείαν στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε την καρυδόψιχα, τα κουκουνάρια, το αλάτι, το σκόρδο, την τριμμένη παρμεζάνα, τη ρίγανη και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και η σάλτσα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα για παξιμάδια, για ζυμαρικά ή σαν απλό ορεκτικό.

Εικόνες